Ghid turistic

 

Ghid turistic despre Maramureș
Ghid turistic despre Maramureș- Țara culturii lemnului și a tradițiilor vii

Este und ghid turistic cu ajutorul căruia redescoperi frumusețea autentică a Maramureșului Istoric

Maramureșul Istoric este una dintre cele mai autentice destinații turistice culturale din această parte a Europei. De ce ? Aici găsești locuri încărcate de istorie, un folclor autentic cu ritmuri care te invită la dans și voie bună, tineri care poartă încă haine tradiționale în zilele de sărbătoare, moștenite de la părinți și de la bunici, o veche cultură a lemnului care a supraviețuit modernității, mâncăruri pregătite pe vatră, care îți amintesc de acel gust „de altădată”, peisaje desprinse parcă din povești cu șiruri nesfârșite de clăi și dealuri, vechi meșteșuguri care în alte regiuni au devenit obiecte de muzeu, o credință ai cărei proiecție o regăsim în numeroasele biserici și troițe de lemn. Aici fiecare obiect are o poveste și fiecare om un rost.

Maramureșul este însă mult mai mult de atît. Reprezintă locul în care redescoperi legătura cu natura, farmecul tradițiilor, îți relaxezi corpul și mintea, îți încarci bateriile și într-un final te redescoperi pe tine însuți.

În paginile acestui ghid turistic intitulat Maramureșul Istoric- Țara culturii lemnului și a tradițiilor vii găsești ușor informații relevante și actualizate despre locurile pe care vrei să le descoperi, muzeele pe care vrei să le vizitezi, evenimentele culturale cele mai relevante dar și informații referitoare la originea numelui Maramureș sau importanța pe care a avuto până nu demult credința populară. Am avut în vedere acele componente culturale care contribuie la identitatea culturală a acestei regiuni și o transformă într-o destinație turistică culturală unică.

Spiritul acestui tărâm scăldat și azi în razele unui trecut îndepărtat, cu oameni care păstrează încă vii vechi tradiții și obiceiuri, îl regăsești în paginile sale. Te însoțește de-a lungul drumului în care redescoperi frumusețiile și autenticitatea acestei regiuni.

O scurtă descriere a acestui ghid turistic despre Maramureș

Ghidul Turistic conține 200 de pagini cu peste 190 de imagini color. Acestea prezintă cele mai importante atracții turistice, esența culturii tradiționale care a făcut Maramureșul cunoscut în toată lumea, evenimentele istorice cele mai importante care au marcat evoluția oamenilor din acest colț de țară. Este și despre moroșenii faini de aici care contribuie decisiv la unicitatea acestor locuri. Le găsești pe toate aici.

Ghidul se referă exclusiv la Maramureșul Istoric, așa-numitul Maramureș Voievodal sau Țara Maramureșului. Acesta cuprinde jumătatea nordică a județului Maramureș, una dintre cele mai cunoscute regiuni folclorice ale României.

Ghidul cuprinde 5 capitole:

I.Informații generale despre Maramureșul Istoric

II. Patrimoniul cultural material

III. Patrimoniul Cultural imaterial

IV. Obiectivele turistice

V. Călător în Maramureșul Istoric

Conține o hartă detașabilă

Conține o hartă detașabilă a Maramureșului Istoric cu cele mai importante obiective turistice. Acestea au trimiteri în paginile ghidului. Te ajută să îți planifici traseul și să te orientezi pentru ca să ajungi repede și ușor în acele locuri care contează pentru tine.

Ghidul se adresează atât turiștilor care vizitează Maramureșul Istoric cât și celor implicați în industria ospitalității. Nu este doar ceva util, ci și un suvenir, care îți amintește de farmecul acestei regiuni și de clipele petrecute aici, în frumosul Maramureș plai cu flori.

Unde găsești acest ghid turistic despre Maramureș?

Îl găsești în Librariile Cărturești, pe www.libris.ro, în Librăria Luceafărul din Sighetu Marmației și la principalele atracții turistice din Maramureșul Istoric. De asemenea îl găsești în Baia Mare la Librăria Nicolae Steinhardt și Librăria Cartea Românească.

Un suvenir din Maramureș

Acest ghid constituie și un suvenir autentic care îți va aminti de clipele frumoase petrecute aici. În același timp este un cadou pe care să il dăruiești celor dragi care apreciază vechile valori.