Wellnes & Spa

Wellnes & Spa
Wellnes & Spa în Maramureș. În imagine este strandul din stațiunea Ocna Șugatag.

Chiar dacă Maramureșul este cunoscut mai mult pentru cultura lemnului, pentru tradițiile și obiceiurile încă vii, conceptul de Wellnes & Spa își face tot mai simțită prezența.

Wellnes & Spa în Maramureș?

Nu credeam acum 20 de ani că acest concept ar putea să prindă rădăcini aici. Este însă la început de drum. Cu toate acestea găsești și astăzi pensiuni care oferă servicii de Wellnes & Spa. Nu sunt multe iar serviciile nu sunt adesea încă foarte variate. Primul pas a fost făcut însă făcut.

Această regiune dispune de numeroase izvoare de ape minerale și sărate. Din acest punct de vedere, putem considera Maramureșul un tărâm al izvoarelor minerale. Nu sunt însă încă amenajate și exploatate la potențialul lor. Nici pe departe! 

Conceptul de wellness & spa s-a dezvoltat foarte mult în întreaga Europă. Obținerea stării de bine, acel wellbeing, prin hidroterapie constituie un beneficiu important pentru trupul și mintea noastră. Sanitas Per Aquam, adică sănătatea prin apă, poate contribui la acea stare de relaxare după care tânjim adesea.

Așadar în Maramureș poți să combini turismul cultural cu cel de wellnes & spa.

Localitatea Ocna Șugatag, situată în centrul Maramureșului Istoric, constituie cea mai reprezentativă stațiune balneară a acestei regiuni. Se remarcă prin apa sărată care conține cea mai mare concentrație de minerale din țară, 36,6 %. Este extrasă de la o adancime de aproape 100 m din fostele mine de sare.

Chiar dacă baza de tratament și strandul nu au trecut încă printr-un proces de modernizare amplu, inițiative private mai mici care utilizează apa sărată au apărut ca ciupercile după ploaie.

Bazine cu apă sarată a cărei culoare ruginii se datorează concentrației mari de fier sunt accesibile pe durata întregului an. Apa sărată este utilă nu doar pentru relaxare ci și pentru tratamentul a numeroase afecțiuni. Printre acestea se numără cele reumatologice, ginecologice sau dermatologice.

Află mai multe aici.