General

Descoperă Maramureșul tradițional

 
Pe alocuri mai poți găsi și azi acel Maramureș tradițional care te uimește. Dar ce anume te poate uimi?  Să fie acele locuri care de-a lungul timpului au adunat povești? Și nu sunt puține! Pe unele le găsești în ghiduri, altele sunt mai ascunse.  Să fie acele locuri pe care le poți descoperii cu toate cele 5 simțuri? Să fie acele locuri care te fac să te îndrăgostești de vechile tradiții și obiceiuri, de mâncarea specificică zonei sau de muzica și dansul de aici? Orice ar fi, partea autentică a Maramureșului, atâta cât a mai rămas, te impresionează și azi.
 
De fiecare dintre noi depinde să lăsăm uimirea și entuziasmul să ne cuprindă. Chiar și o simplă frunză îngălbenită poate să te uimească prin frumusețea, prin gingășia ei!  Chiar și un simplu cânt de pasăre poate să te entuziasmeze! Chiar și o simplă ciorbă, care îți amintește de vremurile de mult trecute, te poate impresiona. Trebuie doar să fii atent la detaliile din jurul tău atunci când ai ajuns în Maramureș. Știu că nu e ușor. Atenția noastră e atrasă azi tot mai mult de ecrane. Și totuși putem să fim prezenți, nu doar cu corpul și cu mintea și sufletul pentru a trăi cu adevărat Maramureșul.
Dacă tot ai făcut atâta drum până aici, descoperă Maramureșul tradițional. De ce? Pentru că are un farmec aparte, pentru că e o altă lume, pentru că astfel nu mai rămâi un simplu spectator, ci un actor într-un spectacol viu, autentic al unei vieți vibrante.

 

Constantin Ioan Lazu

Autor: Creator de conținut pe Maramuresu'meu unde adun, sintetizez, structurez și prezint informații relevante despre acel Maramureș care a rămas autentic. Susțin și promovez vechile tradiții și obiceiuri primite moștenire de la păstrătorii acestui patrimoniu material și imaterial prețios.