General

Ghid turistic Maramureșul Istoric

Ghid turistic Maramureșul Istoric
Ghid turistic Maramureșul Istoric-Țara culturii lemnului și a tradițiilor vii

Un ghid cu ajutorul căruia redescoperi frumusețea autentică a Maramureșului Istoric

Maramureșul Istoric este una dintre cele mai autentice destinații turistice culturale din această parte a Europei. De ce ? Aici găsești încă:

  • tradiții și obiceiuri pe care tinerii le practică într-un mod autentic și nu muzeistic
  • o veche cultură a lemnului care a supraviețuit modernității
  • un folclor autentic cu ritmuri care te invită la dans și voie bună
  • atracții turistice inedite prin tematică,  prin arhitectură, prin amplasament
  • tineri care poartă și azi haine tradiționale în zilele de sărbătoare și la evenimentele culturale
  • mâncăruri pregătite pe vatră care îți amintesc de acel gust „de altădată”
  • oameni care mai păstrează în parte un vechi stil de viață care te introduce într-o atmosferă de mult timp uitată
  • vechi meșteșuguri care în alte regiuni au devenit demult „obiecte de muzeu”
  • o credință vie ai cărei proiecție o regăsim în numeroasele biserici și troițe de lemn dar și în participarea slujbă în număr mare
  • locuri încărcate de istorie.

Aici fiecare loc are o poveste și fiecare obiect un rost. Acest ghid turistic Maramureșul Istoric -Țara culturii lemnului și a tradițiilor vii îți spune povestea lor.

 

De unde poți cumpăra acest ghid turistic?

Îl găsești online pe  Librariile Cărturești  și pe www.libris.ro, în Librăria Luceafărul din Sighetu Marmației și la principalele obiective turistice din Maramureșul Istoric. De asemenea îl găsești în Baia Mare la Librăria Nicolae Steinhardt și Librăria Cartea Românească.

Ghid turistic Maramureșul Istoric

Maramureșul este însă mult mai mult de atît. Reprezintă locul în care redescoperi legătura cu natura, redescoperi farmecul tradițiilor. Reprezintă locul în care îți relaxezi corpul și mintea, în care îți încarci bateriile. Reprezintă locul în care te redescoperi pe tine însuți.

În paginile acestui ghid turistic găsești ușor informații relevante despre locurile cele mai emblematice, despre atracțiile turistice cele mai reprezentative dar și despre evenimentele culturale și tradiționale importante care te introduc în atmosfera specifică acestui colț de țară. Am avut în vedere acele componente culturale care contribuie la unicitatea acestei regiuni și o transformă într-o destinație turistică culturală inedită.

Spiritul acestui tărâm scăldat și azi în razele unui trecut îndepărtat, cu oameni care păstrează încă vii vechi tradiții și obiceiuri, îl regăsești în paginile sale. Te însoțește de-a lungul drumului în care redescoperi frumusețiile și autenticitatea acestei regiuni.

O scurtă descriere a ghidului turistic Maramureșul Istoric

Ghidul Turistic conține 200 de pagini cu peste 190 de imagini color. Acestea prezintă cele mai importante atracții turistice, esența culturii tradiționale care a făcut Maramureșul cunoscut în toată lumea, evenimentele istorice cele mai importante care au marcat evoluția oamenilor din acest colț de țară. Este și despre moroșenii faini de aici care contribuie decisiv la unicitatea acestor locuri. Le găsești pe toate aici.

Ghidul se referă exclusiv la Maramureșul Istoric, așa-numitul Maramureș Voievodal sau Țara Maramureșului. Acesta cuprinde jumătatea nordică a județului Maramureș, una dintre cele mai cunoscute regiuni folclorice ale României.

Ghidul cuprinde 5 capitole:

I.Informații generale despre Maramureșul Istoric

II. Patrimoniul cultural material

III. Patrimoniul Cultural imaterial

IV. Obiectivele turistice

V. Călător în Maramureșul Istoric

 

Conține o hartă detașabilă

Conține o hartă detașabilă a Maramureșului Istoric cu cele mai importante obiective turistice. Acestea au trimiteri în paginile ghidului. Te ajută să îți planifici traseul și să te orientezi ușor.

Ghidul se adresează atât turiștilor care vizitează Maramureșul Istoric cât și celor implicați în industria ospitalității.

De unde poți cumpăra acest ghid turistic?

Îl găsești în Librariile Cărturești, pe www.libris.ro, în Librăria Luceafărul din Sighetu Marmației și la principalele obiective turistice din Maramureșul Istoric. De asemenea îl găsești în Baia Mare la Librăria Nicolae Steinhardt și Librăria Cartea Românească.

Un suvenir din Maramureș

Acest ghid constituie și un suvenir autentic care îți va aminti de farmecul acestei regiuni și de clipele frumoase petrecute aici. În același timp este un cadou pe care să il dăruiești celor dragi care apreciază vechile valori autentice.

Iată câteva pagini din acest ghid:

 

 

 

 

Constantin Ioan Lazu

Autor: Creator de conținut pe Maramuresu'meu unde adun, sintetizez, structurez și prezint informații relevante despre acel Maramureș care a rămas autentic. Susțin și promovez vechile tradiții și obiceiuri primite moștenire de la păstrătorii acestui patrimoniu material și imaterial prețios.

Descoperă acel Maramureș autentic