General

Diminețile de toamnă în Maramureșul Istoric

Valea Izei din vârful Dealului Bocicoel

 

Uneori ne confruntăm cu probleme la care cu greu mai sperăm să găsim un răspuns, alteori suntem triști sau avem credința că ne-am pierdut busola care ne duce spre destinație. Dacă ne uităm însă la lucrurile mărunte din jurul nostru, dacă ne amintim că bucuriile vieții sunt constituite adesea din mici momente care ne dau energie, optimism, încredere, ne vom schimba perspectiva asupra vieții.

Astfel de momente pe care adesea nu le băgăm în seamă, din cauza ritmului alert care ne cuprinde, sunt diminețile. E adevărat că unele sunt mohorâte, cu ploaie, cu frig, cu ceață. Fiecare astfel de moment are însă frumusețea sa. Diminețile în Maramureș au un farmec aparte. Cu toate că sunt învăluite într-o liniște profundă, odată ce se ridică ceața încep să fie cuprinse de forfotă, de viață. Ne încarcă de optimism și încredere.

Toamna transformă această regiune într-o destinație turistică pentru corp și suflet. Trebuie doar să fii pregătit să o descoperi cu toate cele cinci simțuri. Să te lași purtat de peisaje, de miresme , de foșnetul frunzelor, de atingerea catifelată a vântului și de gustul dulce al roadelor.

 

Constantin Ioan Lazu

Autor: Creator de conținut pe Maramuresu'meu unde adun, sintetizez, structurez și prezint informații relevante despre acel Maramureș care a rămas autentic. Susțin și promovez vechile tradiții și obiceiuri primite moștenire de la păstrătorii acestui patrimoniu material și imaterial prețios.