Maramureș, o destinație autentică

Maramureș, o destinație pentru patru anotimpuri

Maramureș o destinație pentru 4 anotimpuri
Maramureș o destinație pentru 4 anotimpuri

De ce este mândrul Maramureș o destinație pentru patru anotimpuri?

Maramureșul te surprinde indiferent de perioada anului în care vrei să-l vizitezi. De ce ? Cultura tradițională este vie aici întreg anul. Fiecare sărbătoare este însoțită de vechi tradiții și obiceiuri care sunt trăite într-un mod autentic și nu muzeistic. Vestita cultură a lemnului dă naștere și astăzi unor opere de artă unice pe care le poți descoperii oricând. De asemenea, peisajele au un farmec aparte întreg anul. Își schimbă doar coloritul și mireasma.

Așadar, indiferent de anotimp, Maramureșul îți oferă numeroase motive ca să-i descoperi frumusețiile. Aici, fiecare luna a anului este deosebită. Numeroase sărbători și evenimente culturale te indroduc într-o atmosferă de poveste, pe care în puține locuri o mai întâlnești. De asemenea, peisaje colorate în felurite nuanțe vii, de la un verde crud primavara la un cărămiziu aprins toamna, te intâmpină indiferent de perioada anului. Trebuie doar să fii pregătit să îl descoperi cu toate cele cinci simțuri. Aici fiecare fiecare loc are o poveste, fiecare obiect are un rost și fiecare om ceva de spus.

Care este cea mai potrivită perioadă pentru tine?

Cu siguranță sunt mulți factori de care depind perioada pe care o alegi pentru vacanță. Adesea, timpul este resursa cea mai problematică. Vara este parcă prea scurtă și aglomerată, iar marile sărbători țin parcă prea puțin. Maramureșul își păstrează acel farmec autentic și în afara perioadelor de sezon. Astfel primăvara și toamna, pe lângă prețurile mai mici la cazare poți să vizitezi principalele atracții turistice în tihnă. Poți astfel să străbați în liniște ulițele Muzeului Satului Maramurșean sau să zăbovești într-o veche biserică de lemn și să admiri frumoasele picturi murale. Eviți astfel aglomerația care uneori îți poate da bătăi de cap în sezonul de vară. În perioadele de sezon forfota este mare astfel că îți pot scăpa anumite detalii.

Maramureșul înseamnă și evenimente tradiționale. Dacă vrei să descoperi frumusețea autentică a acestor locuri încearcă să prinzi în timpul sejurului o sărbătoare sau un festival de folclor. Vei înțelege într-un mod diferit Maramureșul.

Maramureșul în patru ipostaze diferite

Dar de ce să nu descoperi Maramureșului Istoric în patru ipostaze diferite, în patru anotimpuri diferite. Cu siguranță ai un anotimp preferat. În Maramureș și celelalte anotimpuri ți se vor părea, dacă nu frumoase, cel puțin interesante. Fiecare anotimp are farmecul său. Parfumul florilor de primăvară, mireasma ierbii proaspăt cosite vara, aroma mâncării pregătite pe vatră toamna și mirosul zăpezii proaspăt așternute iarna te învâluie aici. Vino să le descoperi!

Constantin Ioan Lazu

Autor: Creator de conținut pe Maramuresu'meu unde adun, sintetizez, structurez și prezint informații relevante despre acel Maramureș care a rămas autentic. Susțin și promovez vechile tradiții și obiceiuri primite moștenire de la păstrătorii acestui patrimoniu material și imaterial prețios.