Maramureș, o destinație autentică

Un ghid turistic despre Maramureșul Istoric

Un ghid despre Maramureșul Istoric
Un ghid despre Maramureșul Istoric care îți destăinuie locurile cu poveste, ce se află în spatele frumoaselor tradiții și obiceiuri, care sunt mâncărurile specifice zonei pe care trebuie să le încerci și multe altele.

Maramureșul ascunde numeroase locuri cu poveste, o veche cultură a lemnului care a supraviețuit modernității, tradiții și obiceiuri pe care oamenii le mai practică într-un mod autentic și nu muzeistic, mâncăruri simple, dar gustoase, pregătite ca în vremurile de demult dar și atracții turistice unice.

Un ghid despre Maramureșul Istoric util atât turiștilor cât și celor implicați în turism

 Pentru a le descoperi, pentru a le pătrunde taina trebuie să ști cum și unde le găsești. Necunoscându-le, o parte importantă a Maramureșului, poate cea mai reprezentativă, îți va rămâne necunoscută.

✨Acest ghid te însoțește în călătoria ta prin Maramureș, ca un prieten. Spre deosebire de alte ghiduri sau albume cu imagini, acesta conține numeroase informații care îți dezvăluie acel Maramureș autentic pas cu pas, acel  Maramureș care încearcă să rămână neschimbat în vâltoarea modernității. Alături de el descoperi:

📌 În ce constă frumusețea și unicitatea vechilor biserici de lemn

📌 Personajele fantastice care locuiesc în pădurile de la marginea satelor și care în trecut îi bântuiau pe oameni

📌 Simbolurile credinței pe care le întâlnești pe drumurile maramureșene și semnificația lor

📌 Eroii din legende sau întâmplări istorice care au pășit înaintea ta pe cărările și drumurile Maramureșului

📌 Mâncăruri reprezentative pentru această regiune pe care trebuie neapărat să le încerci.

📌 Din ce este alcătuit costumul tradițional maramureșean care reprezintă una dintre cele mai importante cărți de vizită a acestei regiuni.

Maramureșul este însă mult mai mult de atît. Reprezintă locul în care redescoperi legătura cu natura, redescoperi farmecul unei vieți de mult apuseîn alte părți. Reprezintă locul în care îți relaxezi corpul și mintea, în care îți încarci bateriile. Reprezintă locul în care te redescoperi pe tine însuți.

Aici fiecare loc are o poveste și fiecare obiect un rost. Acest ghid turistic Maramureșul Istoric -Țara culturii lemnului și a tradițiilor vii îți arată rostul și îți spune povestea lor.

Un ghid despre Maramureșul Istoric util, practic, ușor de folosit.

Unde poți cumpăra acest ghid turistic

Îl găsești online pe  Librariile Cărturești  și pe www.libris.ro, în Librăria Luceafărul din Sighetu Marmației și la principalele obiective turistice din Maramureșul Istoric. De asemenea îl găsești în Baia Mare la Librăria Nicolae Steinhardt și Librăria Cartea Românească.

 

Un ghid despre Maramureșul Istoric

Ghidul Turistic conține 200 de pagini cu peste 190 de imagini color. Acestea prezintă cele mai importante atracții turistice, esența culturii tradiționale care a făcut Maramureșul cunoscut în toată lumea, evenimentele istorice cele mai importante care au marcat evoluția oamenilor din acest colț de țară. Este și despre moroșenii faini de aici care contribuie decisiv la unicitatea acestor locuri. Le găsești pe toate aici.

Ghidul se referă exclusiv la Maramureșul Istoric, așa-numitul Maramureș Voievodal sau Țara Maramureșului. Acesta cuprinde jumătatea nordică a județului Maramureș, una dintre cele mai cunoscute regiuni folclorice ale României.

 

Ghidul cuprinde 5 capitole:

I.Informații generale despre Maramureșul Istoric

II. Patrimoniul cultural material

III. Patrimoniul Cultural imaterial

IV. Obiectivele turistice

V. Călător în Maramureșul Istoric

 

Conține o hartă detașabilă

Conține o hartă detașabilă a Maramureșului Istoric cu cele mai importante obiective turistice. Acestea au trimiteri în paginile ghidului. Te ajută să îți planifici traseul și să te orientezi ușor.

 

 

 

 

 

Constantin Ioan Lazu

Autor: Creator de conținut pe Maramuresu'meu unde adun, sintetizez, structurez și prezint informații relevante despre acel Maramureș care a rămas autentic. Susțin și promovez vechile tradiții și obiceiuri primite moștenire de la păstrătorii acestui patrimoniu material și imaterial prețios.

Descoperă acel Maramureș autentic